Google Translate

Peyote

Peyote

Ook wel de "Lophophora williamsii" genoemd, maar hij is staat bij de meeste bronnen bekend als de "Peyote".

Lophophora williamsii, beter gekend door zijn gemeenschappelijke naam "Peyote", (van het Nahuatlwoord peyotl).

De peyote of peyotl is een kleine doornloze bolvormige cactus die in de zuidelijke Verenigde Staten en Mexico groeit. De plant heeft ribben en is grijsgroen van kleur. Het bloemetje dat in het hart van de plant bloeit is roze.

De Peyote is een kleine, ongewervelde cactus [2]. Het is inheems aan zuidwestelijk Texas en door centraal Mexico. Het wordt gevonden hoofdzakelijk in de woestijn Chihuahuan en in de staten van Tamaulipas en San Luis Potosi onder schrob, vooral daar waar er kalksteen is. 


een close-up view van de Lophora Williamsii

Peyote heeft een lange geschiedenis van ritueel godsdienstig en geneeskrachtig gebruik door inheemse Amerikanen. De cactus bloeit vanaf Maart door Mei, en soms zo laat tot September. De bloemen zijn roze, met thigmotactische (: thigmotactic = reageert op lichamelijk contact) helmknoppen (als Vijg(en)cactus / Schijfcactus).

De plant is vooral bekend voor zijn psychoactieve alkaloïde, in het bijzonder mescaline. Het wordt momenteel wereldwijd gebruikt als entheogen, en als supplement voor diverse transcendencepraktijken met inbegrip van meditatie, psychonautics, en psychedelische psychotherapie. Het Mescaline-achtig effect leidt bij inname tot hallucinaties. 

De plant wordt als drug verkocht en genuttigd. In de Verenigde Staten is het gebruik ervan alleen legaal voor de leden van de NAC (Native American Church) die circa 250.000 leden kent, en in Mexico is de peyote legaal voor de Huichol. Export van de cactus naar Europa is illegaal!

Wetgeving
Maar, en hier komt het, ONZE CACTUSSEN ZIJN ALTIJD LEGAAL!! 
Dit dankzij de kwekers die de San-Pedro en Peyote in Nederland in kassen kweken. Het cactusverbod betreft alleen maar de beschermde, niet gekwalificeerde cactussen die met wortel en al worden ontvreemd uit het land van herkomst, Mexico. 

Beschrijving
De cactusbloemen produceren op een sporadische basis klein (eetbaar) roze fruit. De zaden zijn klein en zwart, deze vereisen om te ontkiemen een zeer hete en vochtige grond. Peyote bevat een groot spectrum van phenethylaminealkaloïde, hoofdzakelijk mescaline. De mescalineinhoud van de Lophophora williamsii is ongeveer 0,4% dit betreft een verse ongedroogde cactus en gedroogd bevat dezelfde cactus een percentage van 3 à 6%. De Peyote is uiterst traaggroeiend. De gecultiveerde specimens groeien aanzienlijk sneller, soms vergt een zaaling minder dan 3 jaar om tot een volwassen bloeiende cactus te groeien. De snellere groei kan behaalt worden door de cactus te enten op een volwassen San-Pedro wortel. 


een Peyote in bloei, behalve dat hij voor een zware trip zorgt is ie nog mooi ook!

Het bovenste gedeelte van de cactus waar ook wel naar verwezen wordt als de 'kroon' (dit gedeelte groeit boven de grond), bestaat uit schijfvormige knoppen die boven de wortels worden afgesneden en soms gedroogd. Wanneer behoorlijk gedaan, zal de bovenkant verharden en de wortel NIET verrotten. Wanneer slechte oogsttechnieken worden gebruikt, dan sterft de volledige plant. Dit is de huidige situatie in het Zuiden van Texas waar de Peyote in de natuur groeit, maar op het punt staat op de lijst met bedreigde soorten te belanden.

De knoppen worden over het algemeen gekauwd, of in water gekookt om een psychoactieve thee van te maken.

Peyote smaakt uiterst bitter en de meeste mensen worden er al ziek van vooraleer de psychoactieve stoffen beginnen te werken.

Distributie en habitat (leefomgeving)
L. williamsii is inheems aan zuidelijk Noord-Amerika, dat bestaat uit de Staat Texas (VS) en de staten Chihuahua, Coahuila, Nueve León, Tamaulipas (Mexico). De cactus wordt meestal gevonden bij land verhogingen van 100 tot 1500 meter, met als enigste uitzondering de woestijn Chihuahuan waar hij zelfs tot op een hoogte van 1900 meter wordt gevonden. Hij komt ook veelvuldig voor in het iets mildere klimaat van Tamaulipas. De leefomgeving van de Peyote is woestijn gebieden en dichtbij heuvels bestaande uit kalksteen.

Gebruik
De efficiënte dosis voor mescaline is ongeveer 300 tot 500 mg (gelijkwaardig aan ruwweg 5 gram droge peyote) en de gevolgen vorige ongeveer 10 tot 12 uren. Wanneer het gecombineerd met aangewezen reeks en plaatsen, wordt peyote gemeld aan trekkerstaten van diep introspectie en inzicht die zoals zijnd van metafysische of geestelijke aard zijn beschreven. Af en toe, kunnen deze van rijke visuele of auditieve gevolgen vergezeld gaan.

Weergave: Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
CACTUS - Peyote Cactus (tot OF kleiner dan 55MM)
(Lophophora williamsi) Once a year the Mexican Huichol Indians go on a pilgrimage to Wirikuta..
€30,00

© De Heksenketel B.V. - Sluis, The Netherlands 2019. All rights reserved.