Google Translate

INFORMATIE

Wat zijn Psilocybe tampanensis?
De Psilocybe tampanensis is ook bekend onder de naam truffel of Philosophers stone. Hij ziet er anders uit en smaakt ook zeker anders dan andere psychoactieve paddestoelen. Tampanensis veroorzaakt een psychedelische, filosofische, blije maar niet noodzakelijk visueel enerverende trip.

Geschiedenis
Psilocybe tampanensis is een paddestoel waarvan maar een exemplaar in de natuur gevonden is, door Stephen Pollock, bij Tampa, Florida in 1977. Alle nu bestaande soorten komen van dit enige exemplaar. Er is nooit een tweede van gevonden in Florida maar wel in Mississippi. Helaas is hiervan geen kweekmateriaal afgenomen. Na een aantal jaar succesvol klonen zijn er nu sporen op de markt die bijna geen vruchten (dus de normale paddestoelen) meer dragen en juist meer sclerotia, truffels, vormen waarin zich de psychoactieve stoffen bevinden.

Plantkundig
Deze psilocybine-bevattende paddestoel is erg zeldzaam en wordt nu vooral door mycologen en amateurs of psychonauten gekweekt vanuit sporen of growkits. Er kunnen wel paddestoelen boven de grond uitkomen, maar het ondergrondse sclerotia is veel belangrijker; hierin bevindt zich psilocybine en psilocine. Truffels zijn erg vast vergeleken met andere paddestoelen, die vaak voor 90% uit water bestaan: deze bestaan voor 30% uit droog materiaal. Er kan soms een witte substantie op de truffels zitten, dit is geen schimmel maar mycelium dat nog groeiende is.

Chemistry
Psilocine (0.32%) en psilocybine (0.68%) zijn de actieve stoffen in Tampensis.

Effecten
Tampanensis geeft je een high-achtige, filosofische, vrolijke en soms visuele trip. Je voelt je goddelijk, alsof je door je eigen lichaam reist. Tijdens het eerste uur van de trip kun je je vreemd voelen; alles bij elkaar blijft de trip 4 tot 6 uur aanhouden, afhankelijk van de dosering en gevoeligheid van de gebruiker.

Medisch gebruik
 Behalve voor behandeling met betrekking tot 'Migraine' is er tot op heden verder niet echt andere helende werkingen gevonden voor het gebruik van deze chemische verbindingen die ons worden verschaft, in een gift van Moeder Natuur.
(!! Tot op heden zijn er geen geneeskundige toepassingen bekend!!)

Varianten
Tampanensis is is niet de enige hallucinogene paddestoel die wordt gekweekt en geconsumeerd als truffel. Een andere bekende soort is de Psilocybe Mexicana A. die uit Colima, Mexico komt. Dit is de door de Azteken op handen gedragen Teonanacatl oftewel 'Vlees van God'. De soort werd herontdekt door Roger Heim in 1956 en door Dr. Albert Hoffman gebruikt toen hij voor de eerste keer psilocybine en psilocine isoleerde.

Ook Psilocybe atlantis, die zijn oorsprong heeft in Georgia, USA valt in de categorie truffels. Volgens Guzman is het niet zeker dat het echt om deze soort gaat maar om een soort die per ongeluk meekwam tijdens het plukken. Er is daarom nu wat verwarring ontstaan en de P. atlantis soorten kunnen dus mogelijk nieuwe soorten zijn. Een directe vergelijking van de samples uit het veld met de correcte gepubliceerde omschrijving van P. atlantis moet nog uitkomen.

Beide soorten worden ook philosophers stones genoemd.

Gebruik
Dosering: Neem 5 tot 9 gram voor een normale trip en 10 tot 15 gram voor een sterke. De truffels kunnen gewoon gegeten worden; ze smaken lang niet zo slecht als andere magic mushrooms. Het beste is om zes uur voor aanvang niet te eten.

Waarschuwingen
Niet innemen bij zwangerschap, borstvoeding, depressie, schizofrenie of aanverwante psychische aandoeningen en stress. Neem geen paddestoelen wanneer je jonger bent dan 18 jaar, neem geen deel aan het verkeer en combineer het niet met drugs, medicijnen of alcohol. Zorg de eerste keer dat je paddestoelen neemt, dat er iemand bij je is om op te letten en kan helpen wanneer je je bijvoorbeeld ziek of bang voelt.

Kweken
P. Tampanensis is eenvoudig zelf te kweken vanuit een kweekset, verkrijgbaar in deze categorie. Dit vraagt niet veel inspanning, het is enkel belangrijk dat je de kweekset op een donkere plaats neerzet waar de temperatuur tussen de 22-24 graden blijft. En probeer lang te wachten met oogsten want dit zal alleen maar meer truffels opleveren! 
Bewaren

Verse truffels zoals tampanensis en Mexicana bevatten ongeveer 70% water en kunnen zo in de koelkast bewaard worden voor maximaal drie weken. Drogen is eenvoudig. Leg de truffels op een paar kranten in een warme kamer. Met een ventilator kun je het proces versnellen. Bewaar de gedroogde variant in een luchtdicht zakje of doosje op een koele, donkere en droge plaats (maar niet de koelkast). Na 6 maanden zullen ze in sterkte verminderen.


Klik hier voor informatie van Wikipedia over Psilocybe.

Er zijn geen producten in deze categorie.
© De Heksenketel B.V. - Sluis, The Netherlands 2019. All rights reserved.