Wagen

Verzendingen

Verzendmethode en Informatie

We proberen bestellingen altijd zo spoedig mogelijk te verwerken. In uitzonderlijke gevallen kan het niet mogelijk zijn om een bestelling direct te verwerken. In dat geval zal een medewerker contact met je opnemen.

Je ontvangt van ons tenminste twee e-mailberichten met betrekking tot je bestelling:

  1. Na het plaatsen van de bestelling ontvang je een bestelbevestiging. We raden je aan om de gegevens in deze bevestiging goed te controleren en direct contact met ons op te nemen indien iets niet klopt.
  2. Wanneer je bestelling verzonden wordt of klaar ligt om afgehaald te worden ontvang je een update. Heb je gekozen voor een traceerbare verzendmethode dan bevat deze update ook je trackingcode.

 

Briefpost

Bij sommige artikelen bieden wij de mogelijkheid om deze per briefpost te verzenden. Wij gebruiken hiervoor enveloppen met bubbeltjesplastic. Dit is een goedkope manier om je bestelling te laten verzenden en waarbij je niet thuis hoeft te blijven. Verpakkingen van artikelen kunnen wel enigszins gekreukt raken. Daarnaast zijn briefpost zendingen NIET traceerbaar en zijn wij NIET aansprakelijk bij vermissing of beschadiging.

 

 

Pakketpost

Verzending via PostNL is de standaard verzendmethode voor Nederland, Belgie en de rest van Europa. Wij verzenden zonder logo, gewoon een blanco doos met Uw adres erop. Wanneer je bij aflevering niet thuis bent, zal PostNL nog 2 pogingen doen je bestelling af te leveren. Na de 2de mislukte poging laat de bezorger een bericht achter met daarop het dichtstbijzijnde afhaalpunt waar het pakket kan worden opgehaald. PostNL bezorgt ook op zaterdag bij particuliere adressen in Nederland en België.

 

 


 

Pakket of aangetekende brief volgen (met track & trace)

Volg je zending eenvoudig online in 4 stappen:

  1. Zorg dat je de barcode van de zending bij de hand hebt. Je vindt die code in de 2de email die U van ons hebt ontvangen, als Uw pakket is verzonden.
  2. Vul de barcode in. Dit nummer begint meestal met ‘3S’ of ‘2S’ en bevat verder een combinatie van cijfers en letters. Typ de barcode in zonder spaties.
  3. Vul de postcode van de ontvanger in.
  4. Klik op ‘Zoeken’. De informatie over de locatie van de zending verschijnt nu.

Volg je pakket

 

 

Een internationale zending volgen

Volg je zending naar het buitenland. Selecteer het land van bestemming en vul de barcode in. Vervolgens klik je op ‘Vind pakket’. De informatie verschijnt nu op het scherm.

Ontvang je geen resultaat? In veel gevallen is je zending gewoon aangekomen. PostNL is voor de track & trace-gegevens afhankelijk van gegevensuitwisseling met onze internationale partners. Zij zijn niet altijd in staat om de bijbehorende track & trace-gegevens (tijdig) door te geven.

 


 

 

Pakket niet aangekomen?!

1.   Track and trace code bewaren

Bewaar de track and trace code. Het is altijd een goed idee om een pakket met een zekere waarde verzekerd te versturen. In dat geval heb je altijd recht op een schadevergoeding. Check wel vooraf hoe hoog die is als het pakket echt veel waard is. Een track and trace code is handig, maar het geeft je geen recht op een schadevergoeding!

 

 

2.   Neem contact op met de postbezorger

De postbezorger stelt dan een onderzoek in naar het verdwenen pakket. Levert dit niets op, dien dan een klacht in bij de bezorgdienst.

 

 

3.a  Bij briefpost wordt het moeilijk want die heeft geen track en trace code, en voor verzendingen met postzegels moet er ook niets worden afgetekend.

 

3.b  Stap naar de Geschillencommissie

Ga na of de bezorger is aangesloten bij de Geschillencommissie Post. Zo ja, dien dan daar je klacht in. Levert dit niets op, onderzoek dan of de bezorger is aangesloten bij een klachtenregeling. Met een klacht over PostNL kun je sowieso terecht bij de Geschillencommissie Post.